ГоловнаСтаттіВсесвітній день поширення інформації про аутизм: Розуміння та Підтримка
Редакція «LEVCHYK»16 вересня 2024 р.

Всесвітній день поширення інформації про аутизм: Розуміння та Підтримка

Всесвітній день поширення інформації про аутизм: Розуміння та ПідтримкаВсесвітній день поширення інформації про аутизм: Розуміння та Підтримка

Всесвітній день поширення інформації про аутизм був запропонований ініціативною групою людей з РСА, їхніми родинами та організаціями, що надають підтримку, в тому числі Autism Speaks, і Представництвом Катару при ООН. Відзначати  цей  день було вперше запропоновано на Загальній асамблеї ООН в грудні 2007 року. Перший Всесвітній день поширення інформації про аутизм відзначили 2 квітня 2008 року. З того часу у цей день щороку проводяться заходи, спрямовані на підвищення  обізнаності та підтримки людей з аутизмом у всьому світі.

Аутизм — це розлад розвитку нервової системи, що впливає на сприйняття світу людиною  та її соціальну взаємодію. Цей день нагадує нам про важливість прийняття різноманітності та підтримки всіх людей. Основна мета Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм — це зменшення стигми навколо теми аутизму та сприяння розумінню та підтримці людей з РСА Також, ключовою   метою Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм є визнання унікальності та потенціалу кожної людини з аутизмом. Важливо підтримувати їхні індивідуальні потреби та надавати можливості для розвитку їхніх здібностей у всіх сферах життя.

Завданням нашого суспільства є створення   дружнього середовища до людей з аутизмом, де вони можуть відчувати себе прийнятими та мати можливості до самореалізації. Всесвітній день поширення інформації про аутизм — це  нагадування для кожного з нас переглянути свої уявлення про нормальність та розмаїття людських можливостей, а також виявити підтримку та визнання гідності кожної людини.